Gucci viert verjaardag loafer

Het huis Gucci viert de zestigste verjaardag van haar iconische Horsebit Loafer met een wereldwijde social media-campagne, een speciale expo gewijd aan de schoen en feestelijke dedicated etalages.

De Horsebit Loafer – je weet wel, met dat paardenbitje op de wreef van de voet – is jarig, en dat zul je weten ook. Niet alleen lanceert Gucci binnenkort een grootse social media-campagne en worden alle flagshipstore-etalages van het Italiaanse modehuis volledig in het teken gesteld van de schoen op leeftijd, vandaag opent ook een expositie in het Gucci Museo in Florence (de geboorteplaats van Gucci), die volledig gewijd is aan het platte muiltje. Tja, wie zijn eigen museum heeft, kan van iedere mijlpaal een feest maken, nietwaar?

Advertisement - Continue Reading Below

 

Aan Gucci vandaag de eer de modeweek in Milaan af te trappen. Lees er alles over >

 
GOUWE OUWE
Een kleine geschiedenisles: de Horsebit Loafer werd voor het eerst gemaakt in 1953, toen Guccio Gucci’s zoon Aldo het familiebedrijf uitbreidde met een schoenenlijn. Inmiddels neemt het ding een ereplekje in op de schoenenplank van mening Gucci-fanaat (M/V), maar heeft-ie volgens Frida Giannini nog steeds een ‘modern-day attitude,’ zo liet de hoofdontwerper aan WWD weten.

 

In de expo worden foto’s die de historie van het schoentje weergeven tentoongesteld. Van kopstukken uit Hollywood in de jaren vijftig en zestig tot Madonna op Gucci-loafers bij de MTV Awards en Brad Pitt die ze droeg in de kaskraker Fight Club.
 
Bezoeken? Hou www.guccimuseo.com in de smiezen voor meer info.

 

Meer weten over de geschiedenis van Gucci? Lees ELLE’s Designer ABC’s >