Karl maakt illustratie van homohuwelijk

Karl did it again. De ontwerper maakte een illustratie voor een Duitse krant, waarin hij refereert naar het homohuwelijk.

Tussen de laatste loodjes voor de Fendi-show en de Chanel-show door had Karl Lagerfeld heus nog wel even tijd om een schets te maken voor de (allereerste mode-editie van de) Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Een schets over de relatie tussen Duitsland en Frankrijk ter ere van de vijftigste verjaardag van de Elysée Treaty (ook wel Verdrag van de Vriendschap) waarin de twee landen tot verzoening kwamen. En hoewel Karl voornamelijk met z'n neus in de mode zit, kun je zo’n politiek getinte schets prima aan Karl overlaten.
             
MODE MET EEN POLITIEK TINTJE
Op de schets is een lesbisch koppel te zien. Doet ons denken aan het einde van de laatste Chanel couture-show waar twee bruiden hand in hand over de catwalk liepen. Toevallig? Vast niet.
      
De vrouwen op de schets zijn afgebeeld als symbolen van Frankrijk en Duitsland. Achter hen schuilen twee kinderen: de president van Frankrijk François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.
          
Gisteren toonde Karl de nieuwe collectie van Fendi tijdens Milaan Fashion Week >
     

Advertisement - Continue Reading Below