Anja Rubik ontwerpt voor Giuseppe Zannotti

Topmodel Anja Rubik ontwerpt minicollectie punk-glam schoenen voor Giuseppe Zannotti.

Rubik vond dat Zannotti wel wat punk kon gebruiken en Zanotti zag er wel brood in. Zo gebeurde het dat de Italiaanse schoenenkoning zijn ontwerppen kortstondig afstond aan de Poolse schone. Het topmodel ontwierp een capsulecollectie bestaande uit vijf stijlen geïnspireerd op haar twee muzikale helden: Debbie Harry en David Bowie.

 

Giuseppe Zanotti en Anja Rubik gaan way back, de twee ontmoetten elkaar toen Anja nog maar zestien jaar oud was. Inmiddels heeft het Poolse supermodel al heel wat keren opgetreden als boegbeeld van het Italiaanse schoenenmerk. ‘We zijn goede vrienden. Altijd als ik in Milaan ben dan lunchen we samen en dan vertel ik wat ik mooi en minder mooi vind aan zijn schoenen. Op een dag zei ik dat zijn schoenen wel wat meer punk mochten. Toen zei hij dat ik die dan maar moest ontwerpen.’ Zo gezegd, zo ge-diggy-daan.

Advertisement - Continue Reading Below

 

SEX 'N SHOES 'N GLAM-PUNK
‘Het is een beetje glam-punk,’ vertelt Anja Rubik aan de Britse Vogue, ‘Ik hou van die muziekperiode. Ik ben ontzettend fan van Bowie. Mensen zeggen zelfs dat ik op hem lijk, het grootst denkbare compliment als je het mij vraagt. Het zullen de hoge jukbeenderen wel zijn. Zijn stijl was gewaagd en gedurfd en zijn muziek zo eerlijk. De collectie is erg persoonlijk geworden.’ We zien hoge dunne hakken, opengewerkte shoebooty’s, glim, riempjes, veel veters, veiligheidsspeld-achtige details en een sandaaltje. Wat we noemen glam-punk. En lekker.

 
De capsulecollectie van Anja Rubik voor Giuseppe Zanotti wordt begin maart in de schappen verwacht (zowel in de winkel als online). Prijzen zullen tussen € 550 en € 1400 liggen.  

 

Ook fan van Bowie? Londen is waar je wezen moet, daar is nu een tentoonstelling in het V&A museum geweid aan het fenomeen >