Tilda Swinton voor Chanel

Breaking news! Tilda Swinton staat model voor Chanels Paris-Edinburgh-collectie.

Afgelopen december waande het modische volk zich in Schotse sferen voor de Chanel Métiers d'Art-collectie, want jawel, het Franse modehuis en Schotland go way back. Wist je bijvoorbeeld dat Gabrielle ‘Coco’ Chanel er enige tijd vertoefde met haar toenmalige liefde, de Duke of Westminster? Voor de campagne van de speciale Métiers d'Art-collectie moest er dus wel een op-en-top Schots boegbeeld komen. Tilda Swinton dus.

Advertisement - Continue Reading Below

 
SCHOTSE SWINTONS
Maarree… is zij niet geboren in Londen? Juistem. Maar Tilda’s vader is de Schotse Sir John Swinton en haar opa was een bekende Schotse politicus. Bovendien zijn de Swintons een oude Anglo-Schotse familie, waarvan de stamboom zelfs tot de Middeleeuwen te traceren is. Je hoort de doedelzakken bijna klinken.

 
Het is niet de eerste keer dat Tilda Swinton voor de camera van Karl Lagerfeld plaatsneemt. De actrice en Lagerfeld werkten begin jaren negentig al eens samen en ook voor The Little Black Jacket-tentoonstelling stond Tilda model.

Meest gelezen

 

Dit keer reisden ze beiden af naar Château d’Ecouen in het noorden van Frankrijk voor de sprookjesachtige campagnekiekjes. ‘Swinton is een moderne vrouw en een tijdloos icoon van elegantie.’ Aldus Karl Lagerfeld over Tilda aan WWD.

 

Vanaf juni kun je de campagnefoto’s van Tilda Swinton voor de Chanel Paris-Edinburgh-collectie in de tijdschriften spotten.

 

Zien! Tilda schittert ook in de nieuwe clip van David Bowie >