Levi's 501 viert feest

Twee violen en een trommel en een fluit; Levi’s 501 is jarig en dat vieren wij. Of nou ja, Levi’s. En wij zijn cordially invited. In haar digitale foto-expo over de befaamde broek.

Levi’s 501 is zonder twijfel één van de meest iconische denims aller tijden. De broek, die 140 jaar geleden het levenslicht zag, is er zelfs de aanstichter van dat het product spijkerbroek niet meer weg te denken is uit de vrijetijdsgarderobe van de mens – waarvoor dank. En dat is niet gering voor een pak dat oorspronkelijk bedoeld werd als werkkledij voor in de mijnen. Van wereldleiders, presidenten en rocksterren tot mode-iconen, filmsterren en kunstenaars… ze werden door de jaren heen allemaal gespot in het iconische kledingstuk.

Advertisement - Continue Reading Below

 

PHOTO GALLERY
Op het program staat daarom een heuse online expo gewijd aan de vele mensen die de Levi’s 501 hebben gemaakt tot het legendarische stukje denim dat het nu is. De nadruk ligt dan vooral op alle verschillende manieren waarop die ene broek gestyled werd.

 

En jij mag meedoen! Door 501-foto’s uit je eigen archief te taggen met #501 op Twitter of Instagram of door ze te uploaden via www.levis501.com. Dit is trouwens ook het adres waar je de digitale expo vindt. Saillant detail: de ‘ingestuurde’ foto’s die worden verkozen tot kiekjes die het beste de 501-vibe uitstralen zullen worden gepubliceerd in een limited edition ‘Book of 501’. Een boekwerk voor het nageslacht, de toekomstige 501-dragers, dus.

 
NON DENIM
Maar dat is nog niet alles. Speciaal voor zijn verjaardag kreeg de 501 er een geinig nieuw broertje bij; de allereerste non-denim-variant. Geen spijker, wel 501. Deze lichtgewicht, shrink-to-fit broek is vanaf nu verkrijgbaar, in de kleuren ivy green, true chino, krijtblauw en mineraalrood.

 

Zien: een gloednieuw streetstylereport uit Amsterdam >