Dita Von Teese in 3D-jurk

Ze waren er al even mee bezig, maar de eerste draagbare 3D geprinte jurk is eindelijk op het toneel verschenen, op het lichaam van burlesk danseres Dita Von Teese.

Iris van Herpen experimenteerde er al mee, maar haar conceptuele items waren nooit heel draagbaar. Ontwerper Michael Schmidt ging een stapje verder en creëerde een lange avondjurk die de old school glamour van Dita Von Teese mixt met de ideeën over futurisme van de designer zelf.

 
TWAALFDUIZEND KRISTALLEN
De japon is gemaakt van powdered nylon en kwam tot stand met hulp van Francis Bitonti. Het ontwerp van Schmidt werd digitaal geschetst in samenwerking met deze Amerikaanse architect en later geprint door 3D printing bedrijf Shapeways. Het moeilijkste werk kwam echter pas daarna. De jurk moest namelijk nog worden geverfd én versierd met 12.000 zwarte Swarovski-kristallen (die er met de hand op moesten worden gezet!).

Advertisement - Continue Reading Below

 
Of-ie ook comfortabel draagt, die jurk? Het viel Dita niet tegen, zo meldt Style.com. ‘Het enige oncomfortabele was dat ik erg voorzichtig moest lopen. Ik moest er zeker van zijn dat mijn hakken niet in de zoom zouden blijven haken.’

 
Bekijk de highlights van Parijs Fashion Week a/w 2013 >