Hermès X Jaeger-LeCoultre

Een knap staaltje futurisme, dat is de klok die Hermès en Jaeger-LeCoultre hebben ontwikkeld.

Je tijd vooruit zijn krijgt een hele nieuwe dimensie met de Atmos-klok ontworpen door modelabel Hermès en haute horlogerie-merk Jaeger-LeCoultre. Even ter uitleg: een Atmos-klok is een klok die door de energie van temperatuur en veranderingen in de atmosferische druk van de omgeving draait. Zonder menselijke interventie dus. Futuristisch, niet? Tel daar het ontwerp van deze klok bij op en je hebt het idee dat je zojuist uit een tijdmachine bent gestapt.
     
EMAILLE EN KRISTAL
De klok bevat een handgeblazen en -gesneden behuizing van emaille en kristal, geproduceerd door Cristalleries de Saint-Louis, een dochteronderneming van Hermès.
       
Aan het ontwerp hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Voor € 30.000 is-ie van jou. Maar daarbij beloven de makers dat-ie zo’n duizend jaar meegaat. En tja, dan kost-ie eigenlijk maar € 30 per jaar!
      
ZWAARGEWICHT
Mocht je de klok overigens willen aanschaffen, vergeet niet om een sterke wing man of woman mee te nemen: het ding weegt zo'n tien kilo.
       
Meer futuristische kunstjes: Dita von Teese showde een jurk ontstaan door rapid prototyping. Juist, een geprinte 3D-jurk >
        

Advertisement - Continue Reading Below