Inside Chanel: de little Chanel Jacket

Ze volgen elkaar nu in rap tempo op; de nieuwste Inside Chanel-video is vrijgegeven en staat volledig in het teken van Coco Chanels Little Jacket.

Meest gelezen

Kijk en leer; vandaag staat een nieuw lesje Chanel op het program. En wel over de historie van het iconische Chanel-jasje. Juist, het klassieke tweedjasje dat Gabrielle ‘Coco’ Chanel ontwierp en dat vandaag de dag behoort tot één van demeest klassieke items allertijden. Van origine is het een mannenjasje, dat Chanel ombouwde tot een tijdloos casual-chic damesjasje, waarin vrouwen volop bewegingsruimte hadden – Chanel was immers een groot tegenstander van de korsetten en strakke kostuums in de jaren vijftig. Afijn, ze legt het je hoogstpersoonlijk (hoe leuk!) uit in onderstaande video.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Welke varianten van Chanels little jacket stuurde Karl Lagerfeld afgelopen Parijs Fashion Week de catwalk op? >

 

INSIDE CHANEL
Nog niet bekend met het concept InsideChanel.com? Dan heb je nog wat modisch kijkvoer in te halen. Chapter 1 t/m 3 om precies te zijn. Op de retrospectieve website wordt door middel van short films het leven van Gabrielle Chanel en haar iconische creaties in kaart gebracht. Eerdere afleveringen waren gericht op het parfum Chanel No. 5 en de Bijoux de Diamants-collectie

Meest gelezen

 

PS - Karl Lagerfeld ‘vierde’ het Chanel-jasje vorig jaar al met het boek en de bijbehorende rondreizende expo Little Black Jacket en ook met het filmpje The Secrets of the Little Black Jacket by Chanel kom je meer te weten over dit befaamde kledingstuk.

 

INSIDE CHANEL CHAPTER 4 - THE JACKET