Sister by Sibling X Disney

Misschien was het je al ter ore gekomen: Disneyland Parijs bestaat twintig jaar. En dat verdient een feest. Met een modisch tintje.

Want later deze maand staat een heuse Disney-catwalkshow op het program, waarvoor designers uit verschillende landen gevraagd werden achter de ontwerptafel te duiken. Eerder werd al bekend gemaakt dat Lanvins Alber Elbazal langer bevriend met Minnie Mouse – een nieuwe robe voor Mickey’s vriendinnetje mocht maken en kregen we al een uitgebreide blik achter de schermen bij de making-off van de jurk in het Lanvin-atelier. Vandaag doen de ontwerpers van Sister by Sibling een boekje open over hun creatie voor – jawel – Assepoester.

Advertisement - Continue Reading Below

 

KATIE GRAND FOR HOGAN

De drie designers achter het Britse Sister by Sibling (Sid Bryan, Joe Bates en Cozette McCreery), staan vooral bekend om hun knitwear en lieten zich voor de baljurk van Assepoester inspireren door de drie muizen uit de Disneyfilm, Jack, Guz en Mary. Iedere muis vertegenwoordigt één van de ontwerpers. Het resultaat? Een gebreide mini-jurk versierd met borduursels met de hand gezet, gecombineerd met Katie Grand for Hogan high-top sneakers gepimpt met wat bling. Hippe tante, die Assepoester.

Meest gelezen

 

THIS BALL WILL BE ROCKIN'

‘Disneys Assepoester omtoveren tot een volwassene is een fantastische ervaring geweest en om te worden gevraagd voor Disneyland Parijs te ontwerpen was erg leuk,' laten de designers aan Vogue UK weten. ‘Sister by Sibling voelde meteen affiniteit met de drie muizen in het verhaal; vriendelijk en behulpzaam, met een innerlijke kracht en een herkenbaar easy-going gevoel voor humor. Dus met de hulp van Jack (Sid), Gus (Joe) en Mary (Cozette) zal Assepoester naar het bal gaan en this ball will be rockin’!’

 
De Disneyland Parijs-catwalkshow zal op 23 maart plaatsvinden.

 

Kijk mee achter de schermen in Lanvins atelier voor de making-off van de Minnie Mouse-jurk >