Iris van Herpen X Nick Knight en Daphne Guinness

Men neme een bekende (Nederlandse!) modeontwerper, een bekende Britse modefotograaf en een excentrieke (eveneens bekende) Britse/Ierse artiest en je krijgt... een wel heel gaaf en onconventioneel modeproject.

De drie creatievelingen: Iris van Herpen, Nick Knight en Daphne Guinness, niet vies van een experiment hier of daar, bundelen hun krachten voor een project. Of eigenlijk, een jurk. Niet zomaar een jurk, natürlich, maar een zogeheten ‘Crystallization’-jurk. Klinkt ingewikkeld? Dat eh, is het eigenlijk ook.
        
Meer Nederlands talent: Daphne Groeneveld voor H&M The New Icons >
         
CRYSTALLIZATION DRESS
Het zit namelijk zo: Nick Knight legt Daphne Guinness vast op de gevoelige plaat met high speed camera’s, terwijl zij zwart en wit water om haar oren gegooid krijgt. Iris van Herpen krijgt op haar beurt het fotomateriaal aangereikt om een unieke ‘water’-jurk te maken. Iets waar Van Herpen, sinds haar s/s 2011-collectie genaamd Crystallization (met staande ovatie ontvangen en geïnspireerd op de transformatie van water naar kristal, waarbij ze 3D-geprinte sculpturen omtovert tot draagbare kunststukken) wel ervaring mee heeft. Dit proces wordt een week lang (van 3 tot en met 9 april) live uitgezonden via ShowStudio.com, zodat geïnteresseerden van over de hele wereld kunnen zien hoe zoiets in zijn werk gaat en vragen kunnen stellen aan de ontwerpster.
        
Vervolgens creëren kunstenaar Geoffrey Lillemon en muziekkunstenaar Salvador Breed een film en een muziekstuk ter begeleiding van de jurk. Als kers op de taart van dit gehele project schiet Nick Knight er lustig op los om het eindresultaat vast te leggen. En dat is dan weer vanaf juni te bezichtigen in het Showcabinet in Londen. Gaaf!

Advertisement - Continue Reading Below