Opening Ceremony X Spring Breakers

Opening Ceremony schuwt nimmer een fraaie samenwerking en slaat dit keer de handen ineen met cultfilm Spring Breakers.

Van Rodarte tot Yoko Ono; bij Opening Ceremony hebben ze al heel wat unieke collabs versleten. Dit keer werd er een speciale collectie voor de nieuwste film van regisseur Harmony Korine, Spring Breakers, in elkaar gedraaid. Waren we al in de ban van het knettergekke K-Fed-esque karakter dat James Franco in de film vertolkt, deze lijn belooft ook een aardige guilty pleasure te zijn.

 

De Britse ontwerper Julien Macdonald verzorgt de nieuwe podiumoutfits van Beyoncé >

 

Advertisement - Continue Reading Below

Wat dacht je bijvoorbeeld van opvallende bikini’s? Of uni-seks sweats, cropped shirts, rugzakken en handdoeken, bezaaid met prints van o.a. wietbladeren (in Amerika!), smeltende ijsjes en slogans als ‘DTF’? Juist, perfect voor spring break. Kostuumdesigner van de film, Heidi Bivens, creëerde de lijn voor Opening Ceremony samen met de New Yorkse artiest Todd James, dus dit keer zijn een tat skanky items helemaal geoorloofd.

Meest gelezen

 

SPRING BREAK BABY!
Klinkt het je allemaal toch een tikkeltje te trashy in de oren? Kunnen we bij inkomen. Maar voor wie denkt dat dit de zoveelste ‘girls gone bad movie’ is, think again. De prent – die inderdaad het verhaal vertelt van Amerikaanse jongeren die zich volledig overgeven aan seks, drank en drugs tijdens de befaamde Spring Break-vakantie – wordt door filmcritici nu al jubelend ontvangen en slogans als ‘electric masterpiece’ zijn zelfs niet van de lucht.

 

Wanneer Spring Breakers op 22 maart in de Verenigde Staten uitkomt, ligt ook de speciale Opening Ceremony-lijn in de (digitale) schappen. In Nederland is Spring Breakers trouwens vanaf 11 april op het grote scherm te zien.