Prada’s fantasieën

Prima maandagmiddagkijkvoer: het nieuwe Real Fantasies-filmpje van Prada.

Meest gelezen

Prada houdt van short films, dat is duidelijk. En een vleugje extravagantie schuwt het modehuis ook niet. Het nieuwe Real Fantasies-filmpje van de 2013 lente/zomercollectie is daar maar weer het bewijs van.

 
PRADA HOUDT VAN HOLLAND
Eerder kwam het modehuis al met raketten en Cadillacs en een Star Trek-achtige setting in campagnevideo's. Dit keer mocht de Rotterdamse(!) research studio AMO, je weet wel, van architect Rem Koolhaas, de art direction verzorgen. In het voornamelijk zwart-witte, geïnspireerd op collagekunst, komen de catwalklooks voorbij in een offbeat omgeving, waarbij modellen door het decor springen en random dingen doen als bellen, fotograferen en elkaar helpen met het aantrekken van de opvallende Japanesque Geisha-schoenen uit de zomercollectie 2013 van Prada.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Hoe Prada het filmpje zelf omschrijft? 'Eenvoud, poëzie en sentimentalisme, verwerkt in denkbeeldige filmische scenes; personages die smachtend verlangen in een wereld vol geraffineerde gevoelens, nostalgie ontlopend om verlangen en nalatenschap te inspecteren. Terughoudend tegenover onthullend: tegenstrijdige houdingen in een reeks intieme en sociale situaties.' Tja, dat ook natuurlijk.

 
Hoe het ook zij, moet je even gezien hebben. Bekijk het Real Fantasies-filmpje gauw hieronder.

Meest gelezen

 
Meer kijkvoer: backstage bij Carla Bruni voor de Franse ELLE >