Céline-jas gekopieerd?

Reuring in modeland; Céline’s Phoebe Philo stuurde tijdens de afgelopen Parijs Fashion Week een jas de catwalk op die verdraaid veel blijkt te lijken op een ontwerp van de Amerikaanse ontwerper Geoffrey Beene uit 2004.

Is het toeval? Of hebben we hier te maken met een knap staaltje kopieerwerk? In Parijs wordt in ieder geval flink gespeculeerd over het look-a-like-incident. Naar verluidt ook door Lanvins Alber Elbaz en Chanels Karl Lagerfeld. ‘I must say I was a little shocked,’ deed laatstgnoemde uit de doeken volgens WWD. En toegegeven (want we ♥ Céline), de twee jassen lijken inderdaad verdacht veel op elkaar. Beide zijn ze gemaakt van lichtgrijze wol, hebben ze een trapezevorm, steekzakken, een hoge ronde hals en – en nu komt het – een opvallende geknoopte-mouw-decoratie aan de voorzijde.

Advertisement - Continue Reading Below

 

TIJDLOOS
Geoffrey Beene zou ‘meerdere designers hebben geïnspireerd de afgelopen paar jaar,’ reageerde de Geoffrey Beene Foundation op de kwestie, zo meldt WWD. En de jas ‘recreated by Céline in 2013’, was een signatuuritem van Mr. Beene en een bewijs van hoe tijdloos zijn creaties waren.’ Bij huize Céline was niemand bereikbaar voor commentaar.

 

Krijgt ongetwijfeld nog een staartje, dit verhaal.

 

Bekijk hier de hele Céline a/w 2013-show >