Rodarte wint award

Kreeg gisteren Stella McCartney nog een koninklijke onderscheiding opgespeld, vandaag kwam ons het nieuws ter ore dat de zusjes van Rodarte een award in de wacht slepen.

De gezusters Kate en Laura Mulleavy, de creatieve breinen achter het Amerikaanse label Rodarte, worden door The School of the Art Institute of Chicago geëerd met de Legend of Fashion Award. Niet de minste prijs, maar volgens het hoofd van SAIC, Walter E. Massey, zeker terecht. Hij verklaart op de website van de school dat het een voorrecht is om Kate en Laura te eren. 'Zoals veel studenten hier startten zij al op een enorm jonge leeftijd met het verkennen van hun creativiteit.'

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zien! De zomercollectie van Rodarte >

 

THE WALK
Tijdens het door de school georganiseerde jaarlijkse benefietgala The Walk op 3 mei mag het ontwerpersduo de prijs in ontvangst nemen. Die kan mooi op de schoorsteenmantels naast hun andere beeldjes; de twee wonnen eerder namelijk al de CFDA Womenswear Designer of the Year Award en de prijs voor Best Costume Design van de Annual Critics Choice Movie Awards voor hun werk voor de film Black Swan.

 

Bovendien ontvingen ze als eerste modehuis in de United States een Artists Grant-prijs en de (hou je vast) National Arts Bill and Maria Bell Young Artist Award.

 

Leuk! The Virtual Shoe Museum >