Matthew Ames voor Weekday

Heet, heter, heetst is de nieuwste collectie van Matthew Ames voor Weekday.

Nieuws van het Weekday-front: Matthew Ames creëerde de denimcollectie Prairie voor de Zweedse keten. Na twee jaar uit de running te zijn geweest – Ames verliet in 2011 de designwereld vanwege een mentorschap aan het Savannah College of Art and Design – maakt de Amerikaanse ontwerper zijn rentree met deze collectie voor Weekday.
   
PRAIRIE
Afijn, Prairie dus. Zoals de naam al doet vermoeden is de collectie geïnspireerd op de prairie in the USA. Ames liet zich beïnvloeden door de echtheid en puurheid van het prairielandschap. Matthew legt uit in een officieel bericht: ‘Weekday staat bekend om haar denim. Ik vond het interessant om dit – als Amerikaan – op een nieuwe manier in de collectie te verwerken. Historisch gezien is denim heel Amerikaans, maar tegenwoordig zichtbaar over de hele wereld.’  Ames’ interpretatie van de prairie vertaalde hij naar een collectie voor mannen en vrouwen met tijdloze, cleane en elegante broeken, jurken, tops en jassen in blauw denim en andere materialen in zwart, wit, donkerblauw en een snufje legergroen.
   
Nu open: de online shop van Weekday >
  
FADE TO W.
Weekday is overigens niet vies van een samenwerking op z’n tijd. Sinds november ligt de collectie Fade to W. in de schappen van de Zweedse winkel. Ieder half jaar komt er onder die noemer een nieuwe collectie in de winkel te liggen, die ontworpen is door vers ontwerptalent in samenwerking met het ontwerpteam van Weekday. De eerste collectie was van Stine Goya en die ligt momenteel nog op de Weekday-planken.
   
Wil je ook een echte Matthew Ames voor Weekday in je kast hebben? Zet de sprint dan in op donderdag 4 april. Dan hangt het in de rekken van de Zweedse keten.  

Advertisement - Continue Reading Below