Muziek-iconen voor Saint Laurent

Goede grap? Maar nee! Marilyn Manson is écht het nieuwe uithangbord van Saint Laurent Paris.

Twee keer knipperen, jezelf even knijpen, de foto een paar keer refreshen. Het is heus, koning van de eyeliner en schokkende uitspraken, Marilyn Manson, is door Hedi Slimane gecharterd om model te staan in zijn nieuwe spring/summer 2013-collectie. En de shockrocker is niet de enige. Ook Courtney Love, Kim Gordon (van Sonic Youth) en Ariel Pink hesen zich in Saint Laurent Paris-kledij voor het kersverse project van Slimane. Bekijk hier alle foto's >

Advertisement - Continue Reading Below

 

TAINTED LOVE
De kick-ass foto's maken volgens Dazed Digital deel uit van een nieuwe fotoserie van Saint Laurent Paris, met allerlei muziekiconen die de nieuwste lente/zomer-ontwerpen van het modehuis showen. Zo hulde Manson zichzelf in een zwartleren jasje van SLP (dat voor een schamele € 3816 over de toonbank gaat) waarbij hij zijn befaamde duistere blik naar de camera wierp.

 

Peter Davis, hoofdredacteur van Scene magazine, slingerde het voorproefje van Marilyn Manson afgelopen vrijdag al op Twitter en dat maakte de tongen uiteraard goed los. Want waar Manson gemakkelijk de harten van een Dita Von Teese, Evan Rachel Wood en Rose McGowan voor zich wist te winnen, lijkt de modewereld minder snel in katzwijm te vallen. Zo verklaren meerdere kenners dat Saint Laurents creatief directeur, Hedi Slimane, hiermee zijn eigen graf heeft gegraven. Of ze net zo zullen denken over de kiekjes van Courtney Love, Ariel Pink en Kim Gordon is even afwachen. Ach, het levert in ieder geval flink wat media-aandacht op.

 

Hedi Slimane koos eerder al voor muzikale muzen als Beck, Sky Ferreira en Liza Thorn.