Nicola Formichetti naar Diesel

'Hell, yes!' Zo kondigt Diesel aan dat Nicola Formichetti de nieuwe artistiek directeur is bij het bedrijf.

Meest gelezen

Gisteren brachten we je het hete nieuws dat Nicola Formichetti weggaat bij Mugler (inclusief gerucht dat hij naar Diesel zou vertrekken), vandaag werd bekend dat die verhalen niet zomaar uit de lucht kwamen vallen. De stilist mag van Diesel-baas Renzo Rosso de nieuwe functie van artistiek directeur bekleden.

 
AS CRAZY AS I AM
Sinds Rosso twee jaar geleden vier uur door de pop-up store van Mugler in New York dwaalde, en een bepaalde spirit herkende die hem wel beviel, is hij fan van Formichetti. En dat gevoel zat wel goed, want de twee voelen elkaar erg goed aan, zo verklaart de Diesel-baas in het persbericht. 'Ik heb eindelijk iemand ontmoet die net zo gek is als ik. Nicola deelt mijn visie en ik vind het ongelooflijk inspirerend om met hem te werken: twee creatieve planeten die botsen om nieuwe, gekke ideeën te ontwikkelen.'

Advertisement - Continue Reading Below

 
DIESELREBOOT
En met nieuwe ideeën zit het wel snor; Formichetti heeft het project 'DIESELREBOOT' opgezet. Via Tumblr wil hij een soort interactieve, creatieve community vol jonge mensen starten die met hem zal samenwerken om 'alles af te breken en iets nog groters op te bouwen'. Flinke plannen, dus. Hij zal er tijd genoeg voor hebben, want de nieuwe artistiek directeur sprak eerder al over plannen in de komende vijf tot tien jaar. Klinkt alsof hij nog wel even blijft hangen bij de denimgigant.

Meest gelezen

 
Karl Lagerfeld werkt voor de tweede keer samen met haute meubelmaker Cassina >

 

Bekijk snel het kekke filmpje met de officiële verklaring hieronder.