Jean Paul Gaultier voor Eurovision Songfestival

Nee, hij gaat niet zingen. De enfant terrible van de Franse modewereld gaat de gastvrouw van het Songfestival kleden.

De Zweedse comédienne en actrice Petra Mede zal Jean Paul Gaultiers ontwerpen dragen tijdens de halve finales en de grande finale. De samenwerking verloopt erg goed, zo meldt producer Christer Björkman op de website van Eurovision. 'Jean Paul Gaultier kwam met een concept waarbij we met verschillende ideeën van verschillende jurken goochelen. Tijdens het ontwerpen van zijn creaties was hij ongelooflijk open voor onze input en voor Petra's ideeën over waar ze zich comfortabel in voelt.'

Advertisement - Continue Reading Below

 
ZWEDEN X FRANKRIJK
Hoewel de combinatie Zweden en Frankrijk misschien niet echt voor de hand ligt, komt de keuze voor JPG niet helemaal uit de lucht vallen. Het initiatief om met 'm in zee te gaan kwam van het Zweedse Architecture Museum, dat in juni een expositie van Jean Paul Gaultier heeft. 'Ze hebben ons gecontacteerd en vroegen of het mogelijk was om samen te werken, en natuurlijk waren we enorm enthousiast,' vertelt Björkman. Bovendien heeft de ontwerper al eerder de Franse deelnemers Anggun (in 2012) en Dana International (in 1998 en 2011) gekleed, en is hij zelfs commentator geweest bij bepaalde gelegenheden rondom het Songfestival.

 
Gaultiers ontwerpen zullen te bewonderen zijn tijdens de twee halve finales op 14 en 16 mei, en natuurlijk de grote finale op 18 mei. Gaat dat zien.

 
Louis Vuitton kleedt de Japanse virtuele popster Hatsune Miku >