Issa London X Banana Republic

Deze zomer hullen we ons, geheel volgens de trend, in kekke safariprintjes. Bijvoorbeeld van de gloedjenieuwe samenwerking tussen Issa London en Banana Republic.

Issa London verwierf vooral faam toen Kate Middleton een koningsblauwe wrap dress van het label droeg tijdens de bekendmaking van haar verloving met Prins William in 2010. En alles wat The Duchess of Cambridge draagt, wordt een hit, zo is inmiddels wel gebleken. Het nieuwste project van Issa London is een collab met modeketen Banana Republic.

 
THE BIG FIVE
Daniella Helayel, oprichter en designer van Issa London, bleef bij het ontwerpen trouw aan de safari heritage van Banana Republic. Ter info: Banana Republic begon in 1978 als een leverancier van safari adventure wear en militaire kledingoverschotten. 'We zullen altijd houden van dierenprints zoals zebrastrepen en giraffevlekken,' vertelt Banana Republics creatief directeur Simon Kneen aan WWD. 'Issa nam dat mee en heeft het gemoderniseerd. Ik hou ervan dat de collectie hun wereld én de onze representeert.'

Advertisement - Continue Reading Below

 
De collectie bestaat uit veertig stuks, waaronder kimono's en wrap-tie en geplooide jurken in verschillende prints en op Afrika geïnspireerde accessoires, waaronder kettingen, enveloptasjes en sjaals met prints. Prijzen variëren van € 30 tot € 115. We moeten nog wel even geduld hebben, de collectie zal pas op 6 augustus in de (digitale) schappen van Banana Republic liggen.

 
Dankzij Carolina Herrera neemt Bobbi Brown een dieproze lippenstift terug in het assortiment >