Claes Iversen ontwerpt inhuldigingspenning

Hoezee, modeontwerper Claes Iversen ontwierp een speciale inhuldigingspenning voor de Koninklijke Nederlandse Munt ter ere van de troonswisseling op 30 april.

Geen kroningsdag zonder zilveren penning om de dag mee te kunnen gedenken. En laat dit keer nou de eer zijn aan een Nederlandse modeontwerper om de look van de munt te bedenken. Claes Iversen ontwierp een zilveren penning die het portret van Wim-Lex toont en op de keerzijde een kroon en de Nederlandse vlag, met als vlaggenstok een naald (een ontwerpers’ belangrijkste gereedschap). Claes nam de borduursels uit zijn laatste collectie als inspiratie en verwerkte dit visgraatreliëf in het portret van onze aanstaande koning. Leuk: de penning wordt geleverd in een exclusieve verpakking met schetstekeningen van het ontwerp.  

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wat is er op de laatste Koninginnedag te doen in Amsterdam? >

 

APPELWANGETJES VAN ORANJE
'Ik wilde een abstract maar toch herkenbaar portret van de nieuwe koning weergeven,’ laat de ontwerper in een persbericht weten. ‘Een lachend portret vond ik goed passen bij de gelegenheid. Ik voel mij zeer vereerd dat ik dit ontwerp mocht maken.'

 
Wel in voor zo’n collector's item? Er zijn slechts 5.500 stuks van de munt gemaakt en ze zijn voor € 9,95 verkrijgbaar via de website van de Koninklijke Nederlandse Munt: www.knm.nl.

 

Spiek mee backstage @ Claes Iversens a/w 2013-show >