Christian Lacroix voor Schiaparelli

Christian Lacroix ontwerpt een couturecollectie voor Schiaparelli, genaamd 'Een liefdesverklaring aan Elsa'.

Na talloze geruchten over wie de hoofdontwerper van de ready-to-wear van Schiaparelli gaat worden (John Galliano? Erdem?), kwam gisteren het bericht dat er een nieuwe grote kansmaker in het spel is; king of relaunches Marco Zanini. En vandaag bereikte ons het heuglijke nieuws dat modelegende Christian Lacroix een eenmalige couturecollectie gaat ontwerpen voor het label.

 
HEILIGE SFINX
De collectie gaat 'Een liefdesverklaring aan Elsa' heten. Lacroix liet aan de Franse krant L'Express eerder al iets los over zijn plannen om wijlen Elsa Schiaparelli te eren via deze collectie: 'Elsa is een heilige sfinx die nooit zal stoppen met onszelf dingen te laten afvragen, en dat terwijl ze nieuwe puzzels creëert via antwoorden. Mijn wens is om haar opnieuw centraal te stellen in haar modehuis en op het podium, waar via zij de wereld verleidde.'

Advertisement - Continue Reading Below

 
FIFTEEN ICONIC PIECES
Ook is er al bekend waar de collectie, die in juli geshowd zal worden tijdens de Couture Fashion Week in het historische thuis van Schiaparelli, precies uit zal bestaan. Lacroix kruipt achter de tekentafel om vijftien iconische creaties van de hand van Elsa Schiaparelli te herinterpreteren. En dat is nog niet alles; ook zullen verschillende moderne kunstenaars via eigen bijdrages een ode brengen aan de overleden couturier.

 
Deze samenwerking is er slechts één in de rij van – hopelijk – velen. Het vernieuwde modehuis Schiaparelli is van plan om ieder jaar toonaangevende namen te vragen om hun interpretatie van het merk én de powerwoman te geven en te visualiseren. Iets om in de gaten te houden, dus.

 
Moda Operandi lanceert een punkcollectie ter ere de nieuwe expo in MET >