Bevestigd: John Galliano voor Parsons

De kogel is door de kerk; John Galliano zál les gaan geven aan Parsons The New School for Design in New York.

‘Show Me Emotion!’, zo gaat de masterclass waar de workshop van den John onderdeel van is heten. En waarvoor de aanmeldingen ongetwijfeld de pan uit gaan rijzen. Waar het gerucht eerst nog luidde dat Galliano achter de lessenaar zou gaan staan bij het Londense Central Saint Martins (waar hij zelf ook studeerde), werd al snel gefluisterd dat hij juist met Parsons in gesprek zou zijn. En volgens Lucky Magazine hebben seniors van Parsons BFA fashion program afgelopen weekend een e-mail ontvangen over de nieuwe cursus. Show me emotion! seeks to engage its participants by provoking the power of emotion in context of fashion practice and exploration of intuitive, perceptive manners of investigational making,’ luidt de omschrijving van de vierdaagse masterclass.

Advertisement - Continue Reading Below

 
NO PRESSURE
Bovendien zullen studenten, zo wordt in de mail aangekondigd, worden aangemoedigd te proeven van het leven aan de top in de designwereld, de intense druk incluis. Galliano zal de deelnemers ook zelf beoordelen, samen met Parsons-decaan Simon Collins.

 
Galliano’s job bij Parsons is zijn tweede gig in de mode-industrie sinds Galliano-gate in 2011. In de aanloop naar afgelopen fashion week-seizoen droeg Galliano zijn steentje bij in de ontwerpstudio van Oscar de la Renta. Eveneens in New York. Vorige week werd Galliano nog verboden deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival als ontwerper van de jurk van de Israëlische inzending.

 

De rechtszaak tussen Galliano en Dior zal in het najaar worden voortgezet >