Stella McCartney steunt jong talent

Het gaat Stella McCartney voor de wind. Kreeg de designer laatst nog een lintje van Queen Elizabeth opgespeld, nu heeft ze een grote klus van Peek & Cloppenburg binnengehengeld.

De 41-jarige dochter van Paul McCartney is benoemd tot 'beschermheilige' van de wedstrijd Designer for Tomorrow by Peek & Cloppenburg Düsseldorf; een talentenjacht waarbij ze op zoek gaan naar Europa's nieuwste modegenie. Stella McCartney neemt het stokje over van Marc Jacobs, die afgelopen twee jaar supporter was van de contest.

 

VAN A TOT Z
Deze nieuwe klus houdt niet alleen in dat ze de talentenjacht promoot, Stella werkt van A tot Z mee aan het proces. Zo zal ze uit meer dan 350 inzendingen haar persoonlijke top tien selecteren, in mei Berlijn bezoeken om de collecties van de finalisten te bekijken en in juli samen met de andere juryleden een winnaar kiezen die de titel Designer for Tomorrow 2013 voor zijn naam mag zetten.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dit draagt de succesvolle ontwerpster in haar vrije tijd >

 

NIEUW TALENT
'Ik heb er zin in om nieuwe opkomende talenten in de modewereld te ondersteunen,' bekent de Britse op de website van Designer for Tomorrow, 'En ik kijk uit naar het doorkijken van alle inzendingen en het hoge niveau van potentie dat op ons ligt te wachten.'

 

De uitreiking van deze vierde wedstrijd van Peek & Cloppenburg zal worden gehost tijdens Berlijn Fashion Week in juli. En de winnaar is er vast eentje om in de gaten te houden, dus.

 

John Galliano gaat tóch les geven aan Parsons in New York >