Valentino’s Giammetti schrijft boek

Valentino Garavani's zaken- en levenspartner en naast hem de grote kracht achter zijn succesvolle modehuis, Giancarlo Giammetti, werkt aan een autobiografie.

Giancarlo Giammetti, de longtime zakenpartner én levenspartner van Valentino, die al eens schitterde in de docu over Koningin Máxima’s favoriete Italiaanse ontwerper Valentino: The Last Emperor, schrijft een boek. Een autobiografie welteverstaan. En dat staat ongetwijfeld garant voor smeuïge verhalen over de modewereld – behind the scenes.

 

Lauren Hutton, het nog immer prachtige oud-supermodel en actrice, sloeg ook aan het pennen >

 

Advertisement - Continue Reading Below

ENTERTAINMENT VAN DE BOVENSTE (BOEKEN)PLANK

De charmante Italiaan (Giammetti belandde in 2006 op de Best Dressed List van The International Hall of Fame) geeft naar verluidt met het boek in zowel tekst als foto's een beeld van zijn carrière en leven achter de schermen bij een groot Italiaans modehuis. Of hij ook echt uit de school zal klappen met sappige details moet nog even worden afgewacht, maar Giammetti’s quote betreffende zijn debuutschrijven op WWD.com (‘I am not an artist or a great photographer. My idea is to amuse and entertain.’) belooft veel goeds.

 
Assouline is de uitgever die het verhaal van de in 2007 tegelijk met Valentino gepensioneerde Giammetti uit zal geven en het collector’s item wordt in de herfst van dit jaar in de schappen verwacht.

 

Hollandse schilderijen, Delfts blauw en tulpen... Valentino’s opvolgers Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli verkeerden voor winter 2013 in typisch Nederlandse sferen >