Mattijs van Bergen genomineerd voor Woolmark Prize

Feest! Modeontwerper en ELLE.nl-blogger Mattijs van Bergen is genomineerd voor een International Woolmark Prize.

Fingers crossed voor Mattijs van Bergen. De Nederlandse designer, die bekend staat om zijn geplisseerde textuur, zijn hoge kwaliteit stoffen en glamoureuze metallics, is in de running voor een prestigieuze award; de International Woolmark Prize. Een internationaal comité selecteerde hem samen met negen andere Europese modetalenten voor de Europese finale in juni dit jaar.
 
Volg ook Mattijs van Bergens blog op ELLE.nl >

Advertisement - Continue Reading Below

  
WOOLMARK PRIZE
De International Woolmark Prize is een designaward die de belangrijkste ontwerpers van de toekomst in de spotlights zet door hen de functionaliteit en coolness van merinowol in hun collecties tot uiting te laten komen. Mattijs toont tijdens de Europese finale in Milaan een zestal schetsen en één uitgevoerde outfit in merinowol (Mattijs’ debuut op dit gebied) aan de internationale jury. Zij kiest vervolgens één Europese winnaar, die een prijs van 50.000 Australische dollars ontvangt. In januari 2014 volgt de wereldwijde finale. De beste collectie wordt daar beloond met de International Woolmark Prize, 100.000 Australische dollars en verkoop in toonaangevende winkels als Harvey Nichols (Londen), Joyce (China) en David Jones (Australië).
  
MATTIJS FOR LAGERFELD?
‘Ik ben vereerd voor de Woolmark Prize genomineerd te zijn en het op te nemen tegen de sterke selectie ontwerpers,’ laat Mattijs weten. ‘Voor eerdere winnaars als Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld heeft het veel betekend, ik hoop op een zelfde succes!’ Afgelopen december mocht Mattijs al de Dutch Design Award 2012 in zijn modieuze zak steken. Saillant detail: de zes looks die hij speciaal voor de finale van de Woolmark Prize creëert zijn ook onderdeel van zijn collectie voor herfst/winter 2014-2015.
 
Congrats Mattijs!
   

  
Ons interview met Jan Taminiau over zijn jurken voor Koningin Máxima al gelezen? >