Parsons cancelt Galliano’s workshop

Ken je die mop van die gevallen ontwerper die ging lesgeven aan Parsons? Die ging niet meer.

John Galliano’s carrière als docent aan een modeschool is alweer voorbij voordat-ie goed en wel van de grond is gekomen. De oud-Dior-ontwerper zou binnenkort starten met het geven van de workshop genaamd Show Me Emotion aan Parsons The New School for Design in New York. Maar de designer gooide zelf roet in het eten.
 
In een e-mail die naar deelnemende studenten is gestuurd is te lezen dat Galliano er toch niet voor te porren was in een forum (onderdeel van de workshop) openhartig te discussiëren over zijn carrière (lees: de tragische wijze waarop zijn job bij Dior tot een eind kwam). En dat was nou net wèl een voorwaarde die Parsons had gesteld. Gevolg: het hele feest gaat niet door.
 
‘As we have expressed over the past weeks, a critical element of a New School education is the connection between creative and intellectual invention and an individual’s actions in the world at large. While we understand the pressures Mr. Galliano faces, we expected to invite students, faculty and staff to ask Mr. Galliano how his trajectory as a designer was changed by his offensive remarks and to learn from that example.’ Zo verklaart Parsons in de mail, die ondertekend werd door David E. Van Zandt, Tim Marshall en Joel Towers, respectievelijk de directeur, de provoost en de uitvoerend decaan van de vooraanstaande New Yorkse school.
 
PETITIE
Op de door zo’n tweeduizend mensen getekende petitie tégen de komst van Galliano naar Parsons, die vlak na de aankondiging van de workshop werd gestart omdat het ‘disgraceful voor de school zou zijn om zo’n controversiële designer als Galliano aan te trekken’, wordt in de e-mail ook kort ingegaan. ‘Regardless of your opinion, you remind us all that it is our commitment to debate, and our willingness to support the possibility of change, that makes Parsons and The New School such an extraordinary place to learn.’
 
Geen plekje achter de lessenaar voor Mr. Galliano dus. Of zou een iets minder openhartige masterclass bij Central Saint Martins (de Londense modeacademie waar de designer zelf studeerde) toch nog tot de mogelijkheden behoren? Wordt ongetwijfeld vervolgd…  

Advertisement - Continue Reading Below