Sneak peek: Kamers van Piet Paris

De tentoonstelling over Piet Paris’ oeuvre opent 12 mei pas in het Museum voor Moderne kunst in Arnhem. Voor alle nieuwsgierige aagjes die niet kunnen wachten geeft de meester zelf vrijdag om 16.00 uur alvast een rondleiding via livestream.

We zeggen het nog maar een keer: Piet Paris is een van de groten der aarde op het gebied van mode-illustraties. Zijn herkenbare stijl wordt over de hele wereld gepubliceerd. Zo ontwierp hij illustraties, displays en etalages voor het Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue, verzorgde hij decors voor de modeshow van Viktor & Rolf en tekent hij regelmatig voor tijdschriften als ELLE en W Korea. Zijn werk is opgenomen in alle belangrijke standaardwerken over mode-illustraties.
 
25 JAAR PIET PARIS
Juist. Een tentoonstelling over zijn oeuvre is wel op zijn plek. En dat is precies wat er te zien is in De Kamers van Piet Paris. Aan de hand van zijn archief – hij zit 25 jaar in het vak – krijg je een goede indruk van zijn werkwijze en het ontwerpproces. Het ontwerp van de tentoonstelling is trouwens door meester zelf gedaan.  
  
PIET PARIS, HET BOEK
Tegelijk met de expo komt ook de monografie Piet Paris uit. Het boek laat aan de hand van archiefonderzoek, fijne platen en interviews zien hoe de techniek van Piet in de loop der jaren is geëvolueerd en welke invloeden hij heeft ondergaan. Het boek (à € 24,90) zal bovendien als catalogus fungeren bij de tentoonstelling.
  
LIVESTREAM
Nieuwsgierig geworden? Piet Paris geeft in hoogsteigen persoon vrijdag 10 mei om 16.00 uur een rondleiding door zijn kamers in het museum waar je met een computer, tablet of mobiel gewoon kunt inhaken via www.mmkarhem.nl.
 
DE KAMERS VAN PIET PARIS
Wanneer: 12 mei t/m 4 augustus 2013
Livestream: 10 mei, 16.00  uur, via mmkarnhem.nl
Waar: Museum voor Moderne Kunsten in Arnhem
Info: www.mmkarnhem.nl
 

Advertisement - Continue Reading Below

  
Weekendje Arnhem voor de boeg? Dan slaap je toch zeker in modehotel Modez >