Expo: Isabella Blow

De extravagante modejournalist, -consultant en -muze, wijlen Isabella Blow, krijgt een eigen expositie in Londen genaamd Isabella Blow: Fashion Galore.

In samenwerking met The Isabella Blow Foundation en de Londense modeacademie Central Saint Martins zullen vanaf 20 november honderd items uit de kledingkast van wijlen Isabella Blow worden geëxposeerd. De excentrieke creaties van de geroemde paradijsvogel, waaronder natuurlijk veel van haar ‘ontdekking’, goede vriend en kort na haar overleden Alexander McQueen, zullen in Somerset House voor het publiek worden opgesteld.

Advertisement - Continue Reading Below

 

HOEDEN EN PETTEN EN DAMESKORSETTEN
Ook werk van Hussein Chalayan en Julien Macdonald en headpieces van de Britse hoedenmaker Philip Treacy zullen er alom vertegenwoordigd zijn, aangezien Blow een groot fan van hun werk was. Waaronder de headpiece voor haar bruiloft van de hand van laatstgenoemde, zo wordt gefluisterd.

 
Sarah Jessica Parker verscheen op het MET Gala met een bejubeld hoofddeksel van Philip Treacy >

Meest gelezen

 

‘De expositie zal bittersweet zijn,’ reageert stijlicoon, kunstenares en vriendin Daphne Guiness, die in 2010 nog een groot deel van Blows garderobe kocht in een speciale veiling, op het nieuws. ‘Het tentoonstellen van haar kleding is wat zij gewild zou hebben.’

 

Isabella Blow pleegde in 2007 op 48-jarige leeftijd zelfmoord na een strijd tegen depressie. The Isabella Blow Foundation werd opgericht ter nagedachtenis aan haar en heeft als doel veelbelovend talent in de kunst- en modewereld te ondersteunen evenals onderzoek naar mentale gezondheid. Isabella Blow: Fashion Galore zal van 20 november 2013 tot 2 maart 2014 te bezichtigen zijn.