Tiffany & Co @ The Great Gatsby

Shine bright like a diamond! Befaamd juwelier Tiffany & Co. verzorgde de parels en diamanten voor The Great Gatsby. En guess what, de glimmers zijn ook te koop.

Die prachtige juwelen in The Great Gatsby? Die zijn van – hoe kan het ook anders? – Tiffany & Co.. Speciaal voor de rolprent creëerde het juwelenhuis een roaring twenties-collectie vol over-de-top headpieces, armbanden, ringen, parelkettingen en ander bling.
    
Kwamen de glimmers je al bekend voor? Is mogelijk. De spectaculaire sieradencollectie is gebaseerd op ontwerpen uit de Tiffany & Co.-archieven.  Het topstuk van de – peperdure – collectie is natuurlijk de headpiece die Daisy Buchanan (actrice Carey Mulligan) draagt op de filmposter en tijdens de fabelachtige dans- en kusscene met Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Maar ook de lange parelkettingen, de enorme verlovingsring van Daisy en al het platina, goud, de diamanten en het andere glim springen echt in het (ekster-)oog.  
   
Bekijk ‘m nog één keer: de trailer van The Great Gatsby >
   
SPAARREKENING
Goed nieuws voor de liefhebbers van de opvallende glimmers: de The Great Gatsby-collectie is onder andere te koop op de website van Tiffany & Co.. Al moet daarvoor wel de spaarrekening geplunderd worden. De befaamde hoofdband bijvoorbeeld, die is ingelegd met zoetwaterparels en ronde, briljante diamanten, kost maar liefst – hou je vast – € 196.000. Auch. Maar dan heb je ook wat.
   
Gisteren was de première van de blockbuster tijdens het Cannes Film Festival 2013 en vandaag is The Great Gatsby eindelijk te zien op het Nederlandse witte doek.
  
Zien: wie droeg wat naar de première? >

Advertisement - Continue Reading Below