LVMH’s snode plannen met Hermès

De Hermès versus LVMH-battle leek in stil vaarwater te zijn beland. Maar dat was slechts stilte voor de storm. Afgelopen pinksterweekend was Parijs in rep en roer nadat de krant Le Monde kopte met ‘LVMH’s very secret plan’.

Een resumeetje. Modehuis Hermès en het grootste luxeconcern ter wereld, Louis Vuitton Moët Hennessy (eigenaar van grote labels als Louis Vuitton, Céline en Marc Jacobs), liggen al tijden goed in de clinch. De reden? LVMH kocht in 2010 voor een flinke som geld heel veel Hermès-aandelen, waarop alle alarmbellen afgingen bij het modehuis. LVMH zou familiebedrijf Hermès over willen nemen en daar wilden de eigenaren een stokje voor steken. 

Advertisement - Continue Reading Below

 

In september ontmoetten beide partijen elkaar bij de rechtbank. Hermès klaagde LVMH aan voor het ‘handelen met voorkennis en het manipuleren van aandelenkoersen’. In een verklaring aan WWD liet de woordvoerder van Hermès toen weten: ‘Deze klacht heeft te maken met de voorwaarden waarop LVMH kapitaal heeft weten te bemachtigen in Hermès International’. LVMH ontkende toen echter dat ze haar 22,6 procent Hermès-aandelen op illegale wijze had verkregen en klaagde Hermès op haar beurt aan voor chantage en valse beschuldigingen. Maar! Volgens een 115-pagina’s tellend rapport van een kopstuk uit de Franse marketingwereld zit de vork heel anders in de steel…

Meest gelezen

 

GESNAPT?

In het artikel in Le Monde worden details uit het rapport over LVMH’s ‘geheime plannen’ naar buiten gebracht. LVMH zou al sinds 2001 in stilte haar aandeel in het Franse modehuis aan het vergroten zijn door middel van verschillende aliassen. En dat staat in contrast met de verklaring van LVMH-baas Bernard Arnault dat de acquisitie van aandelen niet met voorbedachte rade ging, dan wel onderdeel was van een groots plan om in de toekomst het waardevolle Hermès International volledig over te nemen. Reuring in de tent dus.

 

We houden je op de hoogte over het staartje aan dit verhaal.

 

De John Galliano vs. Dior-rechtszaak krijgt in het najaar weer een vervolg >