Madonna voor Gucci’s Chime For Change

Wat is een popconcert zonder de Queen of Pop? Zo moet Gucci’s Frida Giannini gedacht hebben. En hops, daar stond Madonna’s krabbel onder een samenwerkingscontract met Chime For Change.

Laat het maar aan Gucci over om een hype rondom een event te creëren. Eén voor één brengt het Italiaanse modehuis namen naar buiten die zich verbinden aan Chime For Change. De buzz even gemist? Chime For Change is een internationale campagne, opgezet door Gucci’s hoofdontwerper Frida Giannini, die aandacht vraagt en geld inzamelt om vrouwen wereldwijd meer macht te geven.

 

Goeie zaak natuurlijk en dus sloten Beyoncé en Salma Hayek graag aan als co-founders. In eerste instantie door middel van een bijdrage aan short films die het inspirerende verhaal vertellen van vrouwen wereldwijd. Salma verzorgde het voice-over-werk en Beyoncé leverde de muziek voor de films. Maar in maart werd tijdens een persconferentie in Londen bekend gemaakt dat er óók een groots concert wordt georganiseerd ter ere van Chime For Change. Gucci's Sound of Change concert in London, met als headliner, mais oui, Beyoncé.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Smullen: Madonna's modemisser @ het MET Gala 2013 >

 

YES, WE CAN
Sindsdien is er nog een handjevol namen bijgekomen die acte de présence zullen geven op 1 juni. We noemen een Rita Ora, Florence and the Machine, John Legend, Ellie Goulding, Timbaland, Haim en Jennifer Lopez en ook Desmond Tutu en acteurs Jessica Chastain, Blake Lively, Freida Pinto, Zoe Saldana en James Franco zullen een bijdrage leveren. En de laatste aanwinst is dus niemand minder dan Madonna. Die een deel van de presentatie op zich zal nemen. Haar motivatie? ‘60 per cent of the children in the world not in school are girls,’ aldus Madge. ‘Two thirds of the world's illiterate are women! I do not accept this. We need to change this and we will change this!’

 
Erbij zijn? Kaarten zijn nog te koop. Hier.

 

Jay-Z schijnt te ontkennen, maar de geruchtenmolen draait overuren; is Beyoncé weer zwanger? >