Video: de historie van Levi’s 501

Hip, hip, hooray. Levi’s 501 is jarig. En het spijkergoedlabel maakte een interessante video om de geschiedenis van haar paradepaardje aan het licht te brengen.

Gisteren tikte Levi’s legendarische 501 officieel levensjaar 140 aan. En ondanks dat de denimgigant dit al sinds begin 2013 aan het vieren is – we noemen een lancering van de allereerste 501 non-denimlijn, een online expo en diverse borrels – heeft Team Levi’s ook nog een speciale video over de historie van die iconische 501 in petto.

 

Shopping: denim anno 2013 >

 

LEVI STRAUSS FOR PRESIDENT
Want dat deze broek in die 140 jaar een flink gevuld rugzakje heeft, moge duidelijk zijn. De jeans, in 1873 door Levi Strauss en de kleermaker Jacob Davis in het leven geroepen doordat zij patent aanvroegen op werkmanskleding met erop gespijkerde zakken, overleefde tientallen subculturen, oorlogen en trends. En werd gedragen door de meest vooruitstrevende mensen in de wereld als presidenten en filmsterren. Maar vooral ook door de gewone man (en vrouw). Vandaag de dag is de spijkerbroek Levi’s symbool van individualiteit en de ultieme expressie van persoonlijke stijl.

Advertisement - Continue Reading Below

 
In deze korte video is te zien hoe Levi’s 501 jeans door de jaren heen onderdeel werd van de werelds culturele landschap. Start de band.

 
Congrats, Levi’s!