Expo: Karl Lagerfelds fonteinen

Romeinse fonteinen op de foto gezet door der Karl. Fendi maakte er een tentoonstelling van die te zien is tijdens de coutureweek in Parijs.

The Glory of Water, zo heet de tentoonstelling die Fendi voor ons in petto heeft. En wat boffen we toch weer met een Karl die letterlijk de inspiratie op iedere straathoek ziet liggen. Of nou ja, in Rome in ieder geval. De modeontwerper heeft de allermooiste Romeinse fonteinen vereeuwigd, waaronder de Trevi-fontein die toevalligerwijs ook nog eens flink opgeknapt gaat worden door het modehuis. Fendi heeft zich namelijk gecommiteerd aan Fendi for Fountains, een noodplan voor Romeinse fonteinen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

THE GLORY OF KARL
Waarom het logisch is om Romeinse fonteinen te exposeren in de hoofdstad van Frankrijk? Dat is simpel: Karl ontwerpt voor Fendi, Fendi komt uit Rome en draagt fonteinen een warm hart toe, er komt een nieuwe Fendi-winkel in Parijs en ehh… Karl is al 740 keer in Rome geweest. Dus dat spreekt voor zich. Het plan is om de (gratis) fonteinenexpositie in een serie van donkere koepels aan de oever van de Seine ter hoogte van Pont Alexandre III onder te brengen. Van 4 tot en met 14 juli aanstaande, wat dan toevalligerwijs weer precies samenvalt met de nieuwe Fendi-boetiek aan Avenue Montaigne in de lichtstad.

 

NOTA BENE
En verder zal der Karl ook nog een modisch filmpje uit 1977 van zijn goede vriend Jacques de Bascher onthullen. Het 18 minuten durende rolprentje is gerestaureerd en geeft je een kijk op de ready-to-wear-collectie en bontcollectie (ai!) van toen. De fonteinfoto’s zullen trouwens ook gebundeld worden in een knap boekwerk.

 

Nog zo'n filmisch kunstje van Karl Lagerfeld >