Lydia Maurer weg bij Paco Rabanne

Het was kort maar krachtig, haar tijd als hoofdontwerper van Paco Rabanne. Na nog geen jaar houdt Lydia Maurer het alweer voor gezien.

Nadat het label een modische comeback maakte dankzij de Indische Manish Arora, die een jaar bij Paco Rabanne aan de bak ging, werd het tijd voor een vaste hoofdontwerper voor de damescollecties. Die vonden ze in de Duitse Lydia Maurer – die eerder bij Yves Saint Laurent en Givenchy werkte.
 
EEN NIEUWE SPIRIT
Maar die samenwerking blijkt van korte duur. Slechts twee collecties heeft de 30-jarige ontwerpster ontworpen voor het label. 'Ze bracht een nieuwe spirit van vrouwelijkheid en moderniteit,' vertelt een woordvoerder aan WWD. 'Ook heeft ze geholpen het label naar internationaal niveau te tillen.' Waarom de ontwerpster nu alweer vertrekt – terwijl ze bij Paco Rabanne zo positief over haar zijn – is dan ook een raadsel. Een reden voor het vertrek is namelijk niet gegeven.
 
Een opvolger voor Lydia Maurer is er nog niet, maar zal in de aankomende maanden worden gekozen. We houden je natuurlijk op de hoogte.
 
Met wie gaat Calvin Klein een nieuwe budgetsamenwerking aan? >

Advertisement - Continue Reading Below