Daniella Helayel verlaat Issa London

Issa London zwaait oprichtster en hoofdontwerpster Daniella Helayel uit.

Daniella Helayel verlaat dit jaar haar eigen label, dat ze in 2006 heeft opgericht. Een klassiek gevalletje 'stoppen op het hoogtepunt', want Issa London ligt goed in de markt. Nadat Kate Middleton een jurk van de Braziliaanse ontwerpster droeg tijdens de bekendmaking van haar verloving met Prins William, zit het label in een stroomversnelling.
 
ISSA-MEISJE
Een flinke investering en samenwerkingen (denk: Banana Republic en de Braziliaanse C&A) waren het gevolg. Maar nu Helayels label op een hoogtepunt is, stapt ze er dus zelf uit. 'Het is tijd om me te focussen op mijn kunst, reizen en andere interesses,' verklaart de ontwerpster aan WWD. 'Het oprichten van Issa was één van de meest lonende dingen in mijn leven. Ik ga dan wel weg, maar het Issa-meisje zal altijd in mijn hart blijven.'
 
BLUE FARRIER
Een opvolger voor Helayel is al gevonden, en wel in Blue Farrier. Deze ontwerpster heeft eerder al gewerkt met Phoebe Philo en bij  Chloé, en voor labels als Stella McCartney, Sandro en Anya Hindmarch. En nu mag ze dus aan de slag als hoofdontwerpster voor Issa London. Helayel blijft nog even rondhangen bij het label om haar samenwerkingen af te maken (de capsulecollectie met Banana Republic komt 6 augustus in de winkels), daarna draagt ze de designpen officieel over aan haar opvolgster.
 
Gisteren werd bekend dat Lydia Maurer het label Paco Rabanne verlaat >

Advertisement - Continue Reading Below