Suzy Menkes veilt vintagecollectie

Niet alleen Elizabeth Taylors allereerste bruidsjurk gaat binnenkort onder de hamer bij Christie's. Ook een heuse veiling van Suzy Menkes' vintageverzameling staat op het program.

Modejournalist Suzy Menkes, die afgelopen december nog een Fiorino d’Oro kreeg voor haar werk, verzamelde al vintage schatten ver voor ze in ‘the business’ terecht kwam. En die zoektocht zette ze voort tijdens haar job als modecriticaster voor de International Herald Tribune, de krant die overigens een nieuwe titel voor Suzy Menkes in petto heeft. Ze mag binnenkort door het leven als international fashion editor of the International New York Times, een vernieuwde, vooral digitale versie van de International Herald Tribune.

Advertisement - Continue Reading Below

 
UIT DE KAST VAN SUZY
Terug naar Menkes’ vintageverzameling. Want die gaat – hoe goed! – dus onder de hamer. Of nou ja, een selectie daaruit dan. Van 11 tot 22 juli presenteert veilinghuis Christie's ‘In My Fashion: The Suzy Menkes Collection’. Een volledig digitaal gebeuren, waarbij je items scoort van Yves Saint Laurent tot Chanel van – Menkes kennende – fabuleuze kwaliteit en waarde. In totaal krijgen tachtig items een nieuwe eigenaar.

Meest gelezen

 
Reden voor de veiling? ‘Ik heb sinds 1964 nooit iets weggegooid uit mijn garderobe. Als ik een grote open ruimte in mijn huis zou hebben, zou ik mijn kleding daar als een art gallery uitstallen,’ legt Suzy uit. ‘Maar er is iets sneus aan kleding die op een hoop in dozen ligt. Ze moeten weer tot leven komen en deze veiling biedt de mogelijkheid voor deze items om weer in het licht te komen, de avond weg te dansen en iemand anders de vreugde te geven die ze mij gaven.

 

De aller-allereerste trouwjurk van Elizabeth Taylor gaat in Londen onder de hamer >