Nieuw: Givenchy-horloges

Givenchy skipt couture maar lanceert een nieuwe uniseks horlogelijn.

Geen wonder dat Riccardo Tisci geen tijd overhoudt voor couturecollecties. De agenda van de Givenchy-ontwerper stond de afgelopen tijd bommetjevol andere – niet heel vervelende – bezigheden. We noemen co-hosten van het MET Gala, een CFDA award in ontvangst nemen, Rihanna en Beyoncé in nieuwe podiumpakjes hijsen, balletkostuums ontwerpen, een buslading celebs voorzien van rodeloperjurken voor het Cannes Film Festival. Oh ja en tussendoor moet er nog een ready-to-wear-collectie voor s/s 2014 worden gemaakt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Voor het tweede seizoen op rij dus aankomende herfst geen haute couture-creaties voor het Franse modehuis, zo bevestigt een Givenchy-woordvoerder. Maar in comehorloges! Want ja, een druk bezet man als Tisci kan natuurlijk niet zonder stijlvol klokje door het leven om zijn strakke agenda na te kunnen leven.

 

UNISEKS

Tisci ontwierp voor het laatst uurwerken in 2009, maar anno 2013 is het de hoogte tijd – flauw – voor een rentree op de horlogemarkt. Gekozen werd voor uniseks exemplaren van roestvrij staal met een saffierglazen kastje en een Zwitsers uurwerk, vergulde details, lichtgevende indexen (voor een vintage look) en verwisselbare nylon en leren bandjes. Ze komen in zes verschillende kleurcombinaties en gaan voor zo’n € 590 tot € 690 over de toonbank.

 

De Givenchy-horloges zijn exclusief te koop bij o.a. Colette (ook online!), Barneys, Selfridges en geselecteerde Givenchy-winkels. Vanaf september zullen ze breder verkrijgbaar zijn.

 

Heet! Sarah Jessica Parker zet het op een ontwerpen met Manolo Blahnik >