Jason Wu voor Boss Womenswear

Die zag je niet aankomen: designer Jason Wu gaat naast zijn werkzaamheden voor zijn eigen label aan de slag als artistiek directeur van Boss Womenswear.

Het is weer zo’n dag waarop het nieuws over designerwissels je om de oren vliegt. Eerder vandaag kondigde Mulberry het vertrek van hoofdontwerper Emma Hill aan, de geruchten gaan dat Marc Jacobs wel eens de nieuwe ontwerper van lederwarenmerk Coach kan worden en ook Hugo Boss deed zonet een persbericht de deur uit. Het 30-jarige New York-based ontwerptalent van Thaise afkomst, Jason Wu, wordt verantwoordelijk voor alle ready-to-wear womenswear en accessoires van de Hugo Boss Group.

Advertisement - Continue Reading Below

 

WU'S THE BOSS
‘Ik ben altijd al fan geweest van Hugo Boss’ traditie en geschiedenis in unieke tailoring,’ verklaart Wu zijn ‘I do’ op de aanbieding van Hugo Boss. ‘Met de state-of-the-art faciliteiten van de Hugo Boss ateliers ben ik van plan een sterke, vrouwelijke damescollectie te ontwikkelen, die de autoriteit die het merk in menswear heeft doortrekt.’ En laat dat nou precies de reden zijn waarom Hugo Boss de jonge ontwerper strikte. ‘Dit zal een krachtig en creatief statement worden voor Boss Womenswear en laten zien dat we steeds meer focussen op de vrouwelijke kant van het merk,’ aldus Claus Dietrich Lahrs, CEO van Hugo Boss.

Meest gelezen

 

Gwyneth Paltrow is voor de tweede keer op rij het gezicht van een Hugo Boss-parfum >

 

OOST, WEST, THUIS BEST
Wu-fans hoeven niet bang te zijn dat zijn eigen label eronder zal lijden. De designer zal het Hugo Boss-team in haar headquarters in Duitsland aansturen, maar ook een designstudio openen in New York. Wel zo handig. De eerste Boss Womenswear collectie van de hand van Wu zal die voor Pre-Fall 2014 zijn. De eerste catwalkshow die voor a/w 2014 in New York.

 

Ook lezen: onze biografie van Jason Wu >