Expo: Hello, my name is Paul Smith

Welkom in de wondere wereld van modeontwerper Paul Smith. Design Museum Londen pakt uit met een terug- én vooruitblik op de carrière van Sir Paul.

Van het prille begin in zijn 3x3 meter kleine boetiekje in Nottingham tot en met zijn successen in het overzeese. Paul Smith neemt je aan de hand en laat zien hoe hij te werk gaat; van zijn inspiraties via vakmanschap, tailoring en zijn winkels naar zijn toekomstvisie op mode.

 

BRYARD LANE 

Helemaal nagebouwd en te zien zijn dat kleine boetiekje in Bryard Lane uit het begin van zijn carrière, maar ook zijn imposante kantoor bommetjevol prullaria, kunst en boeken. De tentoonstelling is bovendien aangekleed met tekst en uitleg van Paul Smith zelf door middel van audiofragmenten, projecties en clips van modeshows, op het plankier en backstage. En uiteraard een hele bende mooie mode.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Tripje Londen op de planning? Let op! De expositie gaat pas half november dit jaar van start. Maar wees niet verdrietig. Er zijn op dit moment ook andere must-see expo's te zien in Londen: David Bowie bijvoorbeeld, in het V&A Museum, en een tentoonstelling over wijlen Amy Winehouse in het Jewish Museum.

 
HELLO MY NAME IS PAUL SMITH
Wanneer: 15 november tot en met 9 maart 2014
Waar: Design Museum Londen
Info: designmuseum.org

 

Designer ABC: lees alles over Paul Smith >