Galliano’s tv-debuut

John Galliano zet een nieuwe stap in een poging om zijn reputatie weer op te poetsen; een televisie-interview.

Vorige week trad John Galliano voor het eerst sinds Galliano-gate in de publiciteit, middels een groot interview met Vanity Fair. Zo onthulde hij dat hij al twee jaar nuchter is, en zich enorm bewust is van zijn acties – en de gevolgen ervan. Gelukkig voor hem waren er ook mensen die na het hele voorval nog in hem geloofden, zoals Kate Moss. Het ontwerpen van haar trouwjurk noemde hij zelfs zijn 'creative rehab'.
 
TV-DEBUUT
Dat interview krijgt nu een staartje. Oscar de la Renta, bij wie Galliano drie weken in zijn designstudio werkte voor de a/w-2013-collectie, heeft een interview geregeld met talkshow host en goede vriend Charlie Rose. Geen poespas, gewoon één-op-één in een duistere kamer; dat is het concept. Morgenavond zijn de opnames. Wanneer het interview wordt uitgezonden, is (helaas) nog niet vrijgegeven.
 
COMEBACK KID
Nu hij out in the open vertelt over het hele voorval, zijn ontslag en zijn afkickperiode, zijn er mensen die over hun hart strijken en hem een tweede kans gunnen. Zo schreef New York Times-journaliste Cathy Horyn afgelopen week een artikel waarin ze hem een – streng, maar toch – hart onder de riem stak. 'Mr. Galliano heeft het vertrouwen van veel mensen geschaad – zijn vrienden, zijn collega's bij Dior, journalisten. Dat is waarom het meer zal betekenen als hij zelf zou beginnen met jurken maken, één per keer, op eigen kosten. Hij zal zeker klanten hebben, en het vertelt hoe serieus hij is.'
 
Heet! Gaat Nicolas Ghesquière oude rot in 't vak Marc Jacobs overnemen bij Louis Vuitton? >

Advertisement - Continue Reading Below