Zien! Het tv-debuut van Galliano

Vanavond wordt het tv-interview dat John Galliano gaf aan de Amerikaanse talkshow host Charlie Rose pas uitgezonden, maar het werd vandaag al het wereldwijde web op geslingerd.

John Galliano lijkt te werken aan een comeback nu hij post Galliano-gate al twee jaar sober beweert te zijn. Na zijn job in de ateliers van Oscar de la Renta en zijn interview (met Vanity Fair) waarin hij voor het eerst sprak over zijn verslavingen, zijn ontslag bij Dior en zijn antisemitische uitspraken, kunnen we hem nu ook in bewegend beeld zien en horen vertellen.

 

Teruglezen: Galliano's interview met Vanity Fair >

 

Advertisement - Continue Reading Below

'I WAS ACTING LIKE GOD'

Galliano, die de wereld kent als de flamboyante, extravagante designer, is in het interview te zien in een ingetogen outfit; een simpel blauw hemd met een navy jasje. Over zijn antisemitische relaas zegt hij o.a.: ‘I apologise. And I am trying to make amends in the best way that I can.’ Ook geeft de oud Dior-ontwerper aan de volle verantwoordelijkheid te nemen voor zijn verslavingen (‘I used the drink to stop the voices’) en zijn gedrag (‘at times I was acting like God’), wat daar een gevolg van was.

Meest gelezen

 

Met het oog op Galliano’s uitspraken over de druk die het werk als (Dior-)ontwerper oplegt, haalt Rose ook Alexander McQueen aan. Bekijk in onderstaande scene uit het interview zelf wat Galliano antwoordt op de vraag of hij McQueens besluit om zichzelf van het leven te beroven begrijpt.

 

Je kunt het hele interview hier bekijken. Vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd wordt het in de UK uitgezonden op Bloomberg TV channel.