Dolce & Gabbana's menswear-show

Afgelopen zaterdag showden Stefano Gabbana en Domenico Dolce hun – misschien wel voorlopig laatste? – catwalkshow.

Meest gelezen

Dolce en Gabbana zitten in een emotionele achtbaan. Vorige week begon feestelijk met de opening van een gloednieuwe Londen-flagshipstore, maar eindigde minder zoet. De rechter veroordeelde de mannen tot twintig maanden celstraf voor het ontduiken van belasting. Toch stonden de twee afgelopen zaterdag weer met een lach op hun gezicht op de catwalk tijdens de show van hun menswear s/s 2014-show.
 
PLEADING: NOT GUILTY
Hoe ze zo rustig kunnen blijven? Volgens het modische duo zelf omdat de uitspraak van de rechter (hopelijk) in hoger beroep onderuit zal worden gehaald en hun onschuld wordt bewezen. 'We zijn gechoqueerd over wat er is gebeurd,' vertelt Stefano Gabbana over de telefoon tegen Telegraph. 'Maar we zijn ook relaxed, omdat we weten dat we onschuldig zijn. We verzetten ons, en ik voel me dan ook sterk. Maar vandaag is niet het moment om het er over te hebben; we hebben een show.'
 
PRINTS EN PAKKEN
En die show, daar was genoeg opvallends te zien. Beginnend met de modellen. D&G hadden ditmaal niet gekozen voor echte modellen, maar 'gewone' mannen uit Sicilië. Helemaal in stijl met het thema, Griekse mythologie. Tempels, munten en goden als Zeus en Apollo kwamen terug in de prints op de kleding. Daarnaast te zien: nette pakken (zowel met een enkele knoop als double breasted) en gestreepte broeken en ondergoed (een knipoog naar prison suits?).
 
De laatste look van de show was een birthday suit, horend bij een streaker die poedeltjenaakt de catwalk op rende na afloop van de show. De Duitser werd al naar buiten geëscorteerd voordat hij zijn motieven bekend kon maken. Of zijn actie verband houdt met D&G's belastingfraudezaak gaat, is dus niet bekend (gemaakt).
 
Kort, kort, kort. De modische headlines van de ochtend verzameld >
 
Benieuwd naar de show? Bekijk het filmpje hieronder.
 
DOLCE & GABBANA S/S 2014 MENSWEAR COLLECTION

Advertisement - Continue Reading Below