Anna Piaggi’s hoeden geëxposeerd

Niet alleen wijlen Anna Piaggi's excentrieke stijl werd alom bewonderd, ook haar veelzijdige hoedencollectie was beroemd. En die laatste wordt nu tentoongesteld aan het grote publiek.

Van een McDonald's-pet tot een couturecreatie van Chanel; een heleboel bijzondere hoofddeksels passeren de revue bij de Milanese tentoonstelling – die de naam 'Hat-ology' draagt. Goede vriend en hoedenmaker Stephen Jones cureerde de expo, en geeft de bezoeker een uniek kijkje in het leven van het blauwharige stijlicoon.
 
HAT-OLOGY
Ook doet de hoedenmaker een boekje open over Anna's bijzondere omgang met nieuwe items. 'De meeste klanten zitten geduldig te wachten, terwijl ik de hoed op hun hoofd plaats,' vertelt Jones aan Vogue UK. 'Anna pakt het, probeert het achterstevoren op, ondersteboven, brengt er een juweel op aan, voegt er een sluier aan toe – ze maakt het eigen. Dan draait ze naar me toe en zegt met een pruillip: 'Zie je?'.'
 
De tentoonstelling zal worden ingericht naar Piaggi's appartement in Milaan, om de totale Anna Piaggi-smaak te pakken te krijgen. Op 22 september gaat de expo in het Palazzo Morando open voor het grote publiek – gelijktijdig met de start van Milaan Fashion Week.
 
De garderobe van Piaggi kreeg eerder dit jaar een permanent onderkomen in Milaan >

Advertisement - Continue Reading Below