Maison Martin Margiela voor Atelier Swarovski

Ze sloegen de handen al eens eerder ineen voor een stel fraaie maskers van kristal, maar die kruisbestuiving krijgt nu een vervolg. Maison Martin Margiela en Swarovski zetten samen een wel heel vernieuwende lijn op.

Vorige week stuurde Maison Martin Margiela een opvallende collectie de couturecatwalk op. Naast de bijzondere, gedrapeerde stoffen, het gebruik van jeans én de statement maskers, was er nog iets anders dat tijdens de show in het oog sprong. Jawel, de gloedjenieuwe sieraden uit een collab met Atelier Swarovski kregen hun debuut op de bühne.
 
CRYSTALACTITE
De sieraden zijn vervaardigd uit het nieuwe materiaal Crystalactite, dat een combinatie is van kristal en matte, witte hars. Na vier jaar experimenteren en hard werken, lukte het Swarovski om een massief blok te maken waar ze stalactiet-achtige vormen uit konden snijden. 'Veel mensen zien ons als kristalfabrikant, wat waar is, maar onze kracht is eigenlijk het snijden van materialen,' vertelt een woordvoerder van Swarovski aan WWD.
 
Van de sieraden die vervolgens van dit vernieuwende materiaal werden gemaakt eindigde twee stuks in een couturecollectie (een armband voor zo'n € 1000 en een kettinghanger à € 800) en drie items vormen een meer betaalbare prêt-à-porter-lijn. Kopen doe je vanaf november bij Atelier Swarovski-verkooppunten en geselecteerde Maison Martin Margiela-stores. In het voorjaar van 2014 kunnen we alweer meer moois verwachten van de twee.
 
Zien: Alexander Wangs Objects No. 3-collectie >

Advertisement - Continue Reading Below