SIS voor Wehkamp en Van Benthums nieuwe brillen

Nieuws over ontwerpers van Nederlandse bodem: Truus en Riet Spijkers slaan de handen ineen met Wehkamp en Francisco van Benthum lanceert zijn Specsavers-sequel.

Hollandse ontwerpers zijn niet vies van een lucratieve samenwerking of twee. We noemen een Bas Kosters X Zeeman en een Viktor & Rolf voor H&M. En ook de Arnhemse gezusters Spijkers lusten er wel pap van. Na een brillenlijn voor Specsavers, haarspray voor Elnett en een EK-jurk voor Bavaria, is nu ook hun diffusion-lijn SIS by Spijkers en Spijkers (de nieuwste collectie ging afgelopen vrijdag nog over het plankier van Amsterdam Fashion Week) verkrijgbaar bij – jawel – Wehkamp. Vanaf augustus start het online warenhuis met zo’n vijftien items uit de najaarscollectie van de draagbare lijn, die een hommage is aan de jeugdculturen uit de fifties (denk: polkadots en traditionele materialen).

Advertisement - Continue Reading Below

 
Over Viktor & Rolf gesproken; hun comeback-couturecollectie zal volgend jaar in Museum Boijmans Van Beuningen te zien zijn >
 

FRANCISCO VAN BENTHUM X SPECSAVERS PART II
Truus en Riet zijn trouwens niet de enigen met een Specsavers-collectie op hun naam. Ook mannenmodeontwerper Francisco van Benthum – zijn Amsterdam Fashion Week-show stond gisteravond op het menu – ontwierp al eens een serie kekke kijkers voor de brillendealer. En die samenwerking, zo werd vandaag aangekondigd, wordt nog eens dunnetjes over gedaan. Van Benthums nieuwe exclusieve designermonturen worden in het najaar van 2014 verwacht.

Meest gelezen

 

‘De vorige monturencollectie sloot perfect aan bij mijn visie op mode en die van Specsavers. Ook voor deze lijn heb ik weer duidelijke ideeën qua design en materialen. Ik kan niet wachten totdat de nieuwe monturen verkrijgbaar zijn,’ laat Van Benthum weten zonder ook maar íets te verklappen. Maar wij achten de kans groot dat een aantal monturen, net als vorig jaar, ook weer prima zal staan op de neus van de vrouw.

 

Ook in Francisco van Benthums mannenshow van gisteravond liepen twee dames mee >