Dolce & Gabbana beschuldigd van plagiaat

Het zit ze ook niet mee; terwijl ze nog immer een gevangenisstraf boven het hoofd hangt, worden Domenico Dolce en Stefano Gabbana nu uit andere hoek aangevallen.

Dolce & Gabbana zijn aangeklaagd voor een copycat-actie. Door Hollywoodacteur Peter Fonda (inderdaad, de broer van Jane). Wat wil het geval? Het Italiaanse ontwerpersduo zou samen met de Amerikaanse retailer Nordstrom verantwoordelijk zijn voor de verkoop van een stel T-shirts waarvoor zowel zijn naam als zijn foto uit de 1969-film Easy Rider (door Fonda zelf geschreven, geproduceerd en geacteerd), zonder toestemming, zouden zijn gebruikt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

TAKE IT EASY, RIDER

De 73-jarige acteur is not amused en klaagde beide partijen afgelopen vrijdag aan voor – grote hap lucht – ‘injuries to his peace, happiness, feelings, goodwill, reputation, image, loss of fair market value of his services, and dilution of his current and future publicity value’ naar aanleiding van het incident. Een dikke zes miljoen dollar is waar Fonda op uit is. Evenals vergoedingen voor de rechtbankkosten en alle winst die met de shirts is gemaakt.

 

Woordvoerders van het modehuis hebben geweigerd commentaar te geven. Afgelopen vrijdag sloten Dolce & Gabbana nog hun negen winkels in Milaan uit protest tegen het feit dat ze, overtuigd van hun eigen onschuld, door de media en de rechtbank aan de schandpaal zijn genageld naar aanleiding van hun belastingfraudezaak.

 

De laatste stand van zaken in de Dolce & Gabbana-fraudezaak >