Update: Tiffany & Co-diefstal

We brachten het eerder al: Tiffany & Co-bestuurslid Ingrid Lederhaas-Okun is aangeklaagd voor nasty praktijken.

In de categorie 'frappant' viel er eerder al te lezen dat voormalig Tiffany & Co-bestuurslid Ingrid Lederhaas-Okun een celstraf van dertig jaar boven het hoofd hangt. Ze wordt aangeklaagd voor de diefstal en doorverkoop van meer dan 165 items, die gezamenlijk een waarde van € 1 miljoen hebben. Zelf verklaart ze de items nodig te hebben gehad voor een PowerPoint-presentatie, waar overigens nooit een spoor van is gevonden.
 
> Edit: Inmiddels zijn er wat getallen veranderd. Zo bedroeg de waarde van de juwelen geen € 1 miljoen, maar een krappe € 1,6 miljoen. Toch lijkt het vonnis dat Lederhaas-Okun kan verwachten een tikkeltje minder zwaar dan eerder werd aangenomen. Omdat ze afgelopen weekend heeft bekend hangt haar nu 46 maanden boven het hoofd, in plaats van de dertig jaar waar in eerste instantie over werd gerept. Ook wordt ze nu alleen berecht voor heling, en niet voor heling én financiële fraude – zoals oorspronkelijk de bedoeling was.
 
Op 10 december van dit jaar volgt de officiële uitspraak van de rechter. Natuurlijk houden we het voor je in de smiezen.
 
Over rechtszaken gesproken: stoppen de heren Dolce en Gabbana met hun label? >

Advertisement - Continue Reading Below