Rihanna wint rechtszaak van Topshop

Rihanna heeft de rechtszaak die ze tegen kledingwinkelketen Topshop aanspande gewonnen. Topshop gebruikte zonder toestemming een afbeelding van de zangeres op een shirt. Rihanna kreeg woensdag gelijk van een rechter in Londen, meldt het Britse Sky News.

De shirts met afbeelding van Rihanna hingen eind 2011 en begin 2012 in de rekken als de 'Rihanna Tank'. Na klachten van de zangeres werd die naam veranderd naar 'Headscarf Girl Tank' en 'Icon Tank'. Advocaten van Rihanna vonden dat Topshop deed voorkomen alsof de zangeres toestemming had verleend voor het gebruik van haar foto.

 

De rechter oordeelde dat een 'substantieel aantal' kopers onder de veronderstelling was dat Rihanna achter het shirt stond. Hij zei dat het aan Rihanna en niet aan Topshop is om te bepalen of haar gezicht op kleding prijkt. De rechter stelde vast dat het handelen van de winkelketen schade toebracht aan Rihannas goodwill en imago in de mode-industrie.

Advertisement - Continue Reading Below

 

DE CONCURRENT
Rihanna, die kleding ontwierp voor Topshops concurrent River Island, eiste ruim drie miljoen pond van het moederbedrijf van Topshop. Of ze dat bedrag ook krijgt, is nog niet duidelijk. De gebruikte foto werd in 2011 door een freelance fotograaf genomen in Noord-Ierland. Volgens Rihanna, die destijds de clip bij haar single We Found Love opnam, gaf ze nooit toestemming voor de foto.

 

Zien: Rihanna’s nieuwe River Island-collectie >

 

Rihanna woonde de uitspraak woensdag niet bij. De 25-jarige zangeres rondde afgelopen weekeinde het Europese deel van haar Diamonds World Tour af en geniet momenteel van een vakantie. Half september pakt Rihanna haar wereldtournee weer op. Ze geeft dan vier concerten in Azië.

 

Plaatjes kijken! Deze celebs vieren ook vakantie >