Freja Beha Erichsen ontwerpt

Het was even stil rond Cara Delevingnes voorloper it-model Freja Beha Erichsen. Maar ze is terug in de spotlights. Als ontwerper!

En dat verdient een dikke like, want het Deense model, en oogappeltje van Karl Lagerfeld en Carine Roitfeld, staat niet alleen bekend om haar gorge looks, maar ook om haar feilloze gevoel voor stijl. Freja zette eigenhandig een trend onder modellen met haar rock ’n roll model off duty-look; een perfect bikerjack, de ideale skinny jeans, de beste bikerboots en bijpassende nonchalante hairdo (die ze naar eigen zeggen zelf knipt!) en tattoos.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Zien: Freja Beha Erichsens stylefile >

 

MOEDERBROEK

Afijn, terug naar haar nieuwe job. De bedoeling was een capsulecollectie. Voor denimmerk Mother. Samen met oprichters van het label, Lela Becker en Tim Kaeding, sloeg Freja aan het ‘ontwerpen’ met als resultaat – natúúrlijk – een zwarte skinny jeans. Maar o.a. ook een nepleren skinny en een denim-like bloes. Items waar je haar zelf zo in weg ziet lopen.

 

Vanaf volgende maand is de collectie te koop via Nordstrom voor prijzen van 145 tot 300 dollar. En het beste van alles: 10 procent van de winst zal naar Erichsens favoriete goede doel gaan, Doctors Without Borders – Artsen Zonder Grenzen dus.

 

Catwalks zal Freja het aankomende fashion week-seizoen niet lopen, kondigde ze aan. Zou ze inmiddels, net als Karlie Kloss, té populair zijn? >