Karl, Donatella, Alber en D&G in fotoserie van Nederlandse kunstenaar

Oranje boven! Karl en co. poseerden voor een fotoserie van de Nederlandse kunstenaar Berndnaut Smilde in Harper’s Bazaar.

Meest gelezen

De Groningse kunstenaar Berndnaut Smilde is hard op weg wereldwijde beroemd te worden. Na Charles Saatchi, TIME Magazine, Reuters en de BBC heeft nu ook het Amerikaanse Harper’s Bazaar de beste man ontdekt.

 

HOLLANDS GLORIE
Speciaal voor het septembernummer van het magazine ontwikkelde Smilde een modische versie van zijn kunstproject The In-Cloud (Smilde creeert hiervoor wolken in binnenruimtes), waarvoor de crème-de-la-crème uit de modewereld model voor stond. We noemen ‘een’ Karl Lagerfeld, ‘een’ Domenico Dolce en ‘een’ Stefano Gabbana. En ook Donatella Versace en Alber Elbaz kwamen voor het project opdraven. Niet verkeerd!

Advertisement - Continue Reading Below

 
THE IN-CLOUD
De designer zwaargewichten poseren naast een wolk, zoals alleen Berndnaut Smilde die kan schilderen, dit keer speciaal gepositioneerd in het Grand Palais en het InterContinental Le Grand in Parijs (voor Karl en Alber) en het Palazzo Litta en The Metropol (het hoofdkantoor van Dolce & Gabbana) voor de Italiaanse ontwerpers. Het idee erachter? De epische wolkenfoto’s van Smilde zijn een zinnebeeld voor de vluchtigheid van de mode-industrie.

Meest gelezen

 

Haute couture-fotograaf Simon Procter legde de boel vast in een stunning fotoserie. De The In-Cloud-serie zal als special edition in een gelimiteerde oplage bij de Londense Ronchini Gallery verkrijgbaar zijn.

 

Karl Lagerfeld dook opnieuw in de ontwerppen voor een serie schrijfwaren voor S.T. Dupont >